Presenteras av Sponsrat innehåll
Silokonsult - Agroindustrin
Nyligen levererade Silokonsult ett silobatteri till mjölkvarnen Berte Qvarn.

Förser agroindustrin med 3D-utvecklad utrustning

I över 25 år har svenska Silokonsult arbetat med att projektera och leverera maskinutrustning till agroindustrin. Som en av de första aktörerna att börja använda 3D-teknik i branschen, blev helhetsleverantören det självklara valet för två stora aktörer inom kvarnindustrin.

Silokonsult var tidigt ute med användandet av 3D-teknik och förser idag kunder inom spannmåls-, kvarn-, foder- och livsmedelsindustrin samt utsädesrenserier med maskinutrustning. Nyligen inledde företaget ett nytt projekt samtidigt som ett annat avslutades.

Levererat silobatteri till Berte Qvarn

Silokonsult avslutade nyligen ett projekt där de levererat ett silobatteri till mjölkvarnen Berte Qvarn utanför Falkenberg.

Silokonsult - Silo
Silokonsult projekterade modellen i 3D och levererade därefter hela silobyggnaden till Berte Qvarn.

Till denna anläggning har Silokonsult genom åren även fått förtroendet att leverera bland annat ett dammfritt spannmålsintag, ett mjölblanderi och utlastningssilor.

– Silobyggnaden kommer att användas vid blandning av olika spannmålssorter och består sammanlagt av 15 blandningssilor samt 3 lagringssilor. Vi projekterade modellen i 3D och levererade därefter hela silobyggnaden som kommer hjälpa anläggningen att effektivisera sin produktion i framtiden, säger Göran Persson, vd på Silokonsult.

Pågående projekt

Silokonsult har nyligen anlitats som leverantör till ett annat projekt gällande om- och tillbyggnad av en befintlig kvarn. Projekteringen har idag pågått i 1,5 år och nu startar montaget vilket förväntas ta ytterligare 1 år.

– Vi ska projektera och leverera allt från silobehållare och blandare till transportutrustning till vår kund och än så länge är projektet det största kontrakt vi har tecknat. All maskinutrustning ska kopplas upp digitalt så recept kan doseras och blandas automatiskt, säger Göran.

Fördelarna med 3D-teknik

Silokonsult - 3D-projektering
Silokonsult har nyligen tecknat ett stort avtal.

Göran berättar att mycket av Silokonsults arbete går ut på att man bygger om och bygger till befintliga anläggningar. Därför är det viktigt att den nya maskinutrustningen passar ihop med lokal och övrig utrustning varpå Silokonsult lägger stor vikt vid projektering så att resultatet blir bästa möjliga.

– En stor fördel med 3D-modeller är att de redan i planeringsstadiet ger en tydlig bild av hur anläggningen kommer se ut, säger Göran och avslutar:

– Detta möjliggör för kunderna att komma med förslag kring maskinplacering, val av utrustning och serviceutrymmen redan i planeringsstadiet vilket minimerar riskerna för ändringar i efterhand. Något som sparar stora kostnader för våra kunder.

Genom mångåriga samarbetet med maskintillverkare främst från Italien, Tyskland och Danmark har Silokonsult samlat en gedigen kunskap kring viken utrustning som erfordras vid olika projekt. På silokonsult.se kan du läsa mer om hur företaget kan hjälpa er inom agroindustrin med 3D-projektering och leverans av maskinutrustning.