Presenteras av Sponsrat innehåll
Husqvarna - Skogsredskap
För professionella huggare som dagligen använder motorsåg är det avgörande att den lever upp till förväntningarna.

Husqvarna utvecklar proffsens motorsågar

SkogFör professionella huggare som dagligen använder motorsåg är det avgörande att den lever upp till förväntningarna. Husqvarna arbetar ständigt för att förbättra kraft, prestanda och design utifrån den senaste tekniken.

Med lång branscherfarenhet har Husqvarna sedan starten alltid satt säkerhet och ergonomi i fokus. Proffsanvändare men även skogsbrukare som använder motorsågar som en del av sitt arbete behöver sågar robusta nog att klara långa dagar av hårt arbete men även lätta och ergonomiska nog för att underlätta jobbet.

Vi fick en pratstund med produktspecialist Christian Johnsson på Husqvarna om hur de arbetar för att utveckla och tillverka sina avancerade motorsågar som tillgodoser proffsanvändarnas dagliga behov.

Säkerhet och ergonomi som ledord

Sedan 1959 har Husqvarna utvecklat och tillverkat motorsågar som sätter användarens säkerhet och ergonomi i fokus. Christian berättar att man vill optimera sågens vikt för att underlätta för användaren, samtidigt som motorn ska vara stark med rätt motorkaraktäristik anpassat efter användningssätt. Motorsågen ska således vara en hållbar produkt som fungerar under alla förhållanden.

Husqvarna - 550XP TrioBrake
Husqvarna 550 XP TrioBrake motorsåg.

– Ergonomi genomsyrar allt vårt arbete. En patenterad lösning som vi tagit fram för att undvika eller minimera risken för kast är TrioBrake. Det finns en lagstadgad lösning, kedjebroms eller kastskydd, som alla motorsågar har men vår TrioBrak ger ett ytterligare skydd för användaren och gör att man kan arbeta mer ergonomiskt, förklarar Christian och fortsätter:

– Husqvarnas sortiment innehåller såväl stora som små motorsågar. Allt från stora motorsågar för grov avverkning av hårda träd till sågar gjorda för beskärning. I Sverige är exempelvis modellerna 550 XP, 560 XP och 545 mycket populära.

Förstår kundernas behov

En stor och väldigt viktig del av Husqvarnas utvecklingsarbete handlar om att förstå användarnas vardag och arbetsförhållanden. Christian och hans kollegor tillbringar mycket tid tillsammans med kunderna och arbetar personligen med produkterna och diskuterar med användarna omkring vad som kan förbättras.

– Efter det handlar det om att omsätta de insikter och kunskaper vi fått till verkliga produkter. Vi tittar på olika tekniska lösningar och lägger oerhört mycket tid på verifieringar och valideringar av våra produkter. Vi testkör motorsågar i olika fältprover över hela världen för att säkerställa att de ska fungera i alla typer av klimat, förklarar Christian.

Komplett sortiment för skyddsutrustning

Husqvarna - motorsågar
På Husqvarna testar de alla sågar och all skyddsutrustning under tuffa förhållanden.

På Husqvarna testar de all skyddsutrustning på samma sätt som motorsågarna, under hårda förhållanden för att se att materialet håller för allt från slitage till tufft klimat. Husqvarnas sortiment inkluderar all skyddsutrustning man kan tänkas behöva.

– Det är mycket viktigt att använda rätt skyddsutrustning. Vi testar här allt på samma noggranna sätt som våra sågar, avslutar Christian.

Husqvarna kan du läsa mer om Husqvarnas avancerade motorsågar och sortiment för skyddsutrustning. Här hittar du också din närmaste återförsäljare.