Presenteras av Sponsrat innehåll
John Deere - Lantbruk
John Deere satsar på teknik och ett fokuserat återförsäljarenätverk i en tid turbulent tid för maskinbranschen.

John Deere bidrar med expertis i turbulent tid

LantbrukDagens jordbruk ställer allt högre krav på lönsamhet och effektivitet. Med rätt leverantör kan man uppnå detta, något John Deere vill lyfta fram i en turbulent tid för maskinbranschen. Med ett fokuserat återförsäljarnätverk och tjänsten FarmSight sticker John Deere ut, menar Håkan Westesson, Sales Manager på Svenska John Deere.

Maskinbranschen befinner sig i en turbulent tid vilket påverkar kunderna, detta samtidigt som det ställs allt högre krav på effektiva lösningar. Men det finns möjligheter att få såväl hög effektivitet som en pålitlig partner.

Återförsäljare och effektivitet i fokus

John Deere har de senaste fem åren arbetat intensivt med att anpassa sitt återförsäljarnätverk till dagens marknad och kundbehov. Med nio noggrant utvalda återförsäljare i landet kan kunder förvänta sig snabb och professionell uppbackning.

Effektivisering av jordbruket är också något som står högt upp på agendan. I takt med att svenska lantbruk blir allt färre och istället slås ihop till större enheter och med insikten att vår population ökar och landytan som vi kan odla på stadigt reduceras måste lantbruket således bli mer effektivt. Håkan berättar mer:

– Dagens kunder behöver ofta bli mer effektiva i för att kunna öka sin lönsamhet. Med hjälp av John Deere FarmSight effektiviserar man sin produktion och underlättar hanteringen av maskinparken.

John Deere gick tidigt i bräschen för förändring och började utveckla diverse system för effektivisering av jordbruk. Bland annat var de tidiga med automatisk styrning av deras jordbruksmaskiner. I takt med att fler system utvecklades ville man från John Deere paketera utbudet mot kund — FarmSight föddes.

Information skickas till molnet

John Deere - FarmSight
FarmSight effektiviserar jordbruk.

John Deere FarmSight flyter som ett moln över maskinerna och ger användaren flera fördelar. Genom att koppla ihop samtliga jordbruksmaskiner kan FarmSight bland annat effektivisera utnyttjandet av maskinparker, minska serviceresor med hjälp av fjärrstyrning och diagnostisering samt ge mer värdefull data.

– Allt handlar om att effektivisera jordbruket så mycket som möjligt. Med djupare insikter kan man fatta bättre beslut vilket leder till en trygghet för kunden, säger Håkan.

Tillsammans med FarmSight får lantbrukaren ett konto på Myjohndeere.com, en molnbaserad tjänst. Med hjälp av molntjänsten loggas all data vilket gör att användaren kan komma åt information var han än befinner sig. Datan kan sedan användas för att dra slutsatser eller användas som faktureringsunderlag. Man kan även skapa kartor direkt i tjänsten som sedan skickas direkt till föraren i maskinen ute på fältet.

Sköter service på distans

JDLink kallas kopplingen som sköter avläsningen av data åt FarmSight. Men JDLink medför också flera fördelar, såsom möjligheten till att utföra maskinservice på distans. Med hjälp av JDLink kan mjukvaruuppdateringar skickas direkt till maskinen vilket spar enormt mycket tid.

– Med dagens teknik slipper man köra ut till maskinerna för att felsöka, vilket spar både pengar och tid. Nu kan felsökning ske från distans där vi också kan guida föraren i maskinen om det är någon funktion som denne inte hittar, avslutar Håkan.

Driver du ett jordbruk och undrar hur det kan effektiviseras? Besök www.johndeere.se för att läsa mer om FarmSight och dess självklara plats i ett modernt jordbruk.