Presenteras av Sponsrat innehåll
Metal-Fach - Odlingsaggregat
Metal-Fachs nya, extra breda, odlingsaggregat med 64 maskintallrikar.

Polsk nykomling till det svenska jordbruket

LantbrukMetal-Fach heter den polska aktören som med sina jordbruksmaskiner utmanar den svenska marknaden med bra priser, låg underhållskostnad och hög driftsäkerhet. ”Efter ett år har vi kommit in bra på marknaden”, säger företagets vd Mikael Kilian.

Den svenska marknaden för jordbruksmaskiner domineras idag av ett fåtal stora aktörer. Polska Metal-Fach är nykomlingen som sedan 2014 har bedrivit verksamhet i Sverige med målet att bli det självklara valet inom jordbruksmaskiner.

Ett gediget kundfokus

Vad kännetecknar då Metal-Fach? Enligt vd Mikael Kilian kännetecknas företaget av ett gediget kundfokus. Utöver bra priser för deras jordbruksmaskiner vill man erbjuda en bra upplevelse för företagets kunder.

– Våra maskiner har hög driftsäkerhet vilket bidrar till hög produktivitet och effektivitet. När det väl är dags att underhålla maskinerna förenas de med en generellt låg underhållskostnad, något våra kunder uppskattar mycket, säger Mikael.

Samtliga jordbruksmaskiner från Metal-Fach kommer med två års garanti och man erbjuder även bra serviceavtal, berättar Mikael, som pekar på vikten av att bibehålla en bra relation till sina kunder:

– Kundkontakt är viktigt för oss och vi vill alltid leverera bra service till våra kunder.

Nytt odlingsaggregat

Genom samarbeten med stora svenska aktörer inom stål och kullager har Metal-Fachs produkter hög kvalitet. Tillförlitligheten förstärks också genom ett arbetssätt med prototyper. För tillfället testas en rad jordbruksmaskiner runt om i världen, bland annat ett dragande odlingsaggregat med extra bredd.

– Vi testar just nu en prototyp i Australien, Nya Zeeland, USA, Frankrike och Kazakstan. Till skillnad från de odlingsaggregat vi har idag så är detta extra brett, 8 meter med 64 stycken stora maskintallrikar, vilka kan man dela till två separata fyrameters aggregat, säger Mikael.

I dagsläget är man i slutet av prototypfasen och Mikael berättar att det nya odlingsaggregatet kommer att lanseras världen över under 2016.

Mer än 25 års erfarenhet

Metal-Fach - Jordbruk
Metal-Fachs fabrik i Polen.

Metal-Fach grundades 1989 när de började tillverka produkter för förbränning av biomassa. Successivt kom man in på jordbruksmaskiner och idag är Metal-Fach en av Europas största aktörer inom jordbruksmaskiner.

– Våra maskiner säljs över hela världen men vi fokuserar mycket på Europa. På den svenska marknaden är vi nu sju medarbetare med huvudkontor i Åkersberga utanför Stockholm, men vi har även visningsplatser för våra produkter i Skåne och Kalmar, avslutar Mikael.

Är ditt jordbruk i behov av nya maskiner som inte bara får jobbet gjort utan också för en rimlig investering? På Metal-Fachs webbsida www.metalfach.se kan du läsa mer om vilka maskiner som kan passa ditt jordbruk.